Glutenfria minitortillas
Imorgon kommer Johan både hem och har sin födelsedag, så vi ska se till att ha det extra trevligt mellan studierna med sushilunch nere på stan och sedan en finmiddag på kvällen. Lite tråkigt såklart att vi spenderar hans födelsedag med plugg men det är som det är. Bättre än förra året i alla fall då jag skulle på koloskopi dagen efter hans födelsedag och bara fick inta flytande, klar, vätska som föda. Då var jag inte så mycket till sällskap haha!
Till middag imorgon blir det bland annat quesadillas och ikväll provade jag för första gången på att göra egna tortillabröd. Blev glatt överraskad över hur smidigt det gick att göra! Jag gjorde till att börja med en deg på 5 dl glutenfri mjölmix, lite salt, 50 gram smör och kokande vatten. Efter det var det bara att, med ytterligare lite mjölmix, platta ut till små tortillas och steka i en stekpanna utan stekfett. Typ en minut på varje sida och så vända dem i luften så att de inte skulle trasa sönder! De är lite för små och sköra för att "wrapa", men till quesadillasen imorgon blir det perfekt. Glutenfria tortillabröd brukar kosta ca 40 spänn för ett 4-pack, så detta blev ju helt klart CSN-vänligare än att köpa färdigt!


Kommentarer
Trackback