Hallonsorbet

Igår bjöd jag Johan och två av mina roomies på hallonsorbet. 250 gram hallon räckte till fyra portioner, och riktigt gott blev det!
 
  • Jag använde 250 gram hallon, en dl vanligt socker, en halv dl kokossocker, en matsked citronjuice och en äggvita.

  • Började med att låta sockret och 1,5 dl vatten sjuda på låg värme tills det att sockret löst upp sig. Därefter mixade jag hallonen och blandade ner i sockerlagen. Slutligen vispade jag upp äggvitan och blandade ner i hallonmixen. Sedan in i frysen!

  • Dagen efter, när det skulle serveras, skar jag upp glassen i bitar och mixade sedan med stavmixer. Blir verkligen stenhårt i frysen och genom att mixa den direkt när man tagit ut den blir den mjuk utan att smälta. När det mixats till en bra konsistens serverade jag med lite mörk mintchoklad!  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0